Μεσοθηλίωμα: η Αρωματοθεραπεία προσφέρει ανακούφιση

For English version click here: Mesothelioma: Αromatherapy offers relief

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περίπου 43,000 άνθρωποι παγκοσμίως χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους από μεσοθηλίωμα, μια σπάνια αλλά μοιραία μορφή καρκίνου.
Το μεσοθηλίωμα οφείλεται σχεδόν πάντα στην έκθεση σε υλικά που περιέχουν αμίαντο (κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, προϊόντα, μηχανές, μόνωση, καλωδίωση κ.α.). Συνήθως εμφανίζεται στους πνεύμονες όσων έχουν εκτεθεί στην θανατηφόρο τοξίνη, αλλά ορισμένες φορές παρουσιάζεται στην κοιλιακή χώρα ή γύρω από την καρδιά.
Η διάγνωση του μεσοθηλιώματος είναι δύσκολη. Τα αρχικά συμπτώματα είναι διακριτικά και πολλές φορές οι ασθενείς τα αγνοούν. Αν γνωρίζετε/πιστεύετε ότι έχετε εκτεθεί σε αμίαντο - ακόμη και πριν από 30 εώς 50 χρόνια- και έχετε συμπτώματα κοινής αναπνευστικής ασθένειας, μιλήστε με τον γιατρό σας και κάντε ιατρικό έλεγχο. Είναι κρίσιμο να ξεκινήσει μια θεραπεία για μεσοθηλίωμα έγκαιρα!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mesothelioma.net, που παρέχει λεπτομερή και έγκυρη πληροφόρηση σε όσους έχουν επηρεαστεί από τον αμίαντο, η Αρωματοθεραπεία μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς που πάσχουν από μεσοθηλίωμα συγκεκριμένα οφέλη. Όταν χρησιμοποιηθούν για μασάζ ή/και εισπνοές, ορισμένα αιθέρια έλαια βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και παρενεργειών της ασθένειας:
λεβάντα, τριαντάφυλλο, περγαμόντο για τον περιορισμό του άγχους,
σανδαλόξυλο, γεράνι, γιασεμί και πορτοκάλι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης,
δενδρολίβανο και βασιλικός για την μείωση της κόπωσης,
πιπερόριζα και λεμόνι για την ναυτία.
Η Αρωματοθεραπεία φυσικά και δεν μπορεί να αντικαταστήσει ή να υποκαταστήσει την ιατρική θεραπεία για το μεσοθηλίωμα. Αλλά με τον κατάλληλο θεραπευτή μπορεί να είναι πολύτιμος σύντροφος σε ένα περίπλοκο ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου