Ροζ χάπι

For english version click here: Pink pill

Σίγουρα έχετε ακούσει για το "μπλε" χαπάκι, που φημολογείται ότι βοηθά πολλούς άνδρες να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή (άνδρες αναγνώστες, ποια είναι η γνώμη σας;).
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι γίνονται έρευνες, προκειμένου να παραχθεί ένα αντίστοιχο "ροζ" χάπι που θα δώσει λύση στα προβλήματα μειωμένης ερωτικής επιθυμίας των γυναικών και συγκεκριμένα στην επονομαζόμενη "διαταραχή υπολειτουργίας σεξουαλικής επιθυμίας"
(αν γνωρίζετε κάποια πιο δόκιμη μετάφραση του όρου "hypoactive sexual desire disorder" παρακαλώ ενημερώστε με).
Η μειωμένη λίμπιντο είναι το πιο συχνό γυναικείο σεξουαλικό πρόβλημα και σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση εμφανίζεται στο 20% των γυναικών που βρίσκονται στην αναπαραγωγική ηλικία. Είναι προφανές ότι, μετά την επιτυχία που είχε το σχετικό σκεύασμα στους άνδρες, οι φαρμακευτικές εταιρείες ανυπομονούν να αυξήσουν τα έσοδά τους και πάλι, στοχεύοντας αυτή την φορά στις γυναίκες. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα των New York Times, αν δίνονταν έγκριση για το χάπι, οι ετήσιες πωλήσεις μόνο για τις Η.Π.Α. ίσως άγγιζαν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια!
Πάντως οι γυναίκες είναι πιο περίπλοκες από τους άνδρες, ακόμη και σε σχέση με τα προβλήματα ερωτικής φύσεως. Έτσι, ενώ το "μπλε" χάπι δημιουργήθηκε για να βοηθά άνδρες που νιώθουν ερωτική επιθυμία αλλά το σώμα δεν ανταποκρίνεται, τα αίτια της γυναικείας "ψυχρότητας" διερευνούνται ακόμη και η δυνατότητα ορθής διάγνωσής της αμφισβητείται από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας. Όπως αναφέρει η Δρ. Petra Boynton στην ιστοσελίδα της, είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την προσπάθεια προώθησης του "ροζ" χαπιού από την κατασκευάστρια εταιρεία, ανακουφίστηκαν από την αρνητική γνωμοδότηση της Αμερικανικής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αλλά προβληματίστηκαν από το γεγονός ότι ο ίδιος οργανισμός αποδέχτηκε την διάγνωση για την διαταραχή αυτή, που χαρακτηρίζεται όμως από πολλούς ως προβληματική.
Σύμφωνα με την Wikipedia, ως διαταραχή υπολειτουργίας της σεξουαλικής επιθυμίας χαρακτηρίζεται η απουσία ερωτικών φαντασιώσεων και επιθυμίας για ερωτική συνεύρεση που διαρκεί για σημαντική χρονική περίοδο. Για να θεωρηθεί η έλλειψη αυτή ως διαταραχή θα πρέπει να προκαλεί αίσθημα δυστυχίας ή προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις και να έχουν απορριφθεί άλλες αιτίες, όπως για παράδειγμα η χρήση φαρμάκων και εξαρτησιογόνων ουσιών και διάφορες οργανικές ή ψυχολογικές ασθένειες (π.χ. κατάθλιψη).
Και μόνο διαβάζοντας τον ορισμό της διαταραχής αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο είναι να προσδιοριστεί με ασφάλεια εάν κάποια γυναίκα πάσχει από αυτή και/ή ποιά είναι τα αίτιά της. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που πολλές γυναίκες είναι συχνά ψυχολογικά και σωματικά κουρασμένες, εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών ζωής και των πολλαπλών ρόλων που καλούνται να αναλάβουν.
Παρόλο που το νέο χάπι δεν εγκρίθηκε από την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής, η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την σχετική έρευνα. Έως ότου η έρευνα για το "ροζ" χάπι αποδώσει καρπούς ή, ακόμη καλύτερα, αν οι γυναίκες που επιθυμούν να ανακτήσουν την χαμένη ερωτική τους επιθυμία προτιμούν να ακολουθήσουν μη φαρμακευτικές μεθόδους, υπάρχουν προτάσεις.
Καταρχήν υποπτεύομαι ότι αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη εμείς οι γυναίκες είναι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και το σώμα μας, να κατανοήσουμε τις λειτουργίες και τους ρυθμούς του και να σεβαστούμε τις ανάγκες του. Μπορούμε να είμαστε εργαζόμενες, σύζυγοι, μητέρες ή ότι άλλο επιθυμούμε, αλλά δεν θα βιώσουμε κανέναν από αυτούς τους ρόλους ολοκληρωτικά αν ξεχνάμε ότι είμαστε πρώτα από όλα γυναίκες.
Προσπαθήστε να παραμένετε κοντά στον σύντροφό σας. Συναισθηματικά και σωματικά. Ο χρόνος που περνάει μαζί ένα ζευγάρι είναι πολύτιμος. Όσες και αν είναι οι υποχρεώσεις σας αξίζει να αφιερώνετε τουλάχιστον 1-2 ώρες την εβδομάδα σε ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής σας, δεν νομίζετε; Ενδιαφερθείτε για την καθημερινότητά του, ανταλλάξτε απόψεις για τα θέματα που σας απασχολούν, εκφράστε τα συναισθήματα και την τρυφερότητά σας όποτε μπορείτε. Αγγίξτε τον, γελάστε, χαλαρώστε μαζί του. Και όταν έρχεται η στιγμή για ακόμη περισσότερη οικειότητα μην διστάζετε να αποκαλύπτετε τις ερωτικές προτιμήσεις ή τις κρυφές φαντασιώσεις σας, λεκτικά και σωματικά. Εξάλλου ζητάμε περισσότερο μόνο από κάτι που απολαμβάνουμε!
Πάνω από όλα μην ξεχνάτε ότι η έκφραση της ερωτικής επιθυμίας δεν μπορεί να τυποποιηθεί ούτε να ακολουθήσει κανόνες, παρά τις προσπάθειες εταιρειών, μέσων ενημέρωσης και περιοδικών.
Υπάρχουν ορισμένα αιθέρια έλαια που θεωρούνται αφροδισιακά και η χρήση τους μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά στην γυναικεία φύση σας. Ορισμένα από αυτά είναι: τριαντάφυλλο, γιασεμί, νέρολι, σανδαλόξυλο, ροδόξυλο, υλάνγκ υλάνγκ, πατσουλί και κυπαρρίσι.
Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε ένα αισθησιακό άρωμα, με το οποίο θα αισθάνεστε περισσότερο ερωτική όταν το φοράτε ή το μυρίζετε και/ή θα δημιουργήσετε την κατάλληλη ρομαντική ατμόσφαιρα καίγοντας το σε λύχνο. Επίσης θα έρθετε πιο κοντά στον σύντροφό σας αν του κάνετε μασάζ ή αφεθείτε εσείς στα χάδια του χρησιμοποιώντας κατάλληλα μείγματα που βοηθούν στην απελευθέρωση της έντασης, ηρεμούν και παράλληλα δρουν ερεθιστικά. Βέβαια είναι βασικό η μυρωδιά του μείγματος να αρέσει και στους δύο.
Ακολουθήστε τις παρακάτω συνταγές ή πειραματιστείτε με τους δικούς σας συνδυασμούς αιθέριων ελαίων, δώστε προτεραιότητα στις ανάγκες σας, αφιερώστε χρόνο στον σύντροφό σας, επαναφέρετε τον ρομαντισμό στην ζωή σας και είμαι σίγουρη ότι δεν θα σας απασχολήσει ποτέ ξανά εάν ή πότε θα παραχθεί το "ρόζ" χάπι!

Αισθησιακό άρωμα
10 ml αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba
10 σταγόνες τριαντάφυλλο
8 σταγόνες πατσουλί
8 σταγόνες γιασεμί
6 σταγόνες περγαμόντο
6 σταγόνες σανδαλόξυλο
3 σταγόνες κυπαρρίσι

Μείγμα για αφροδισιακό μασάζ Νο 1
30 ml αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba
6 σταγόνες γιασεμί
6 σταγόνες σανδαλόξυλο
6 σταγόνες περγαμόντο

Μείγμα για αφροδισιακό μασάζ Νο 2
30 ml αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba
7 σταγόνες τριαντάφυλλο
6 σταγόνες σανδαλόξυλο
5 σταγόνες πατσουλί

Οι προτάσεις μου:


Εμπλουτίστε την φαντασία σας, αναζωπυρώστε την ερωτική σας ζωή, αρωματίστε αισθησιακά τον χώρο σας και φροντίστε το σώμα του αγαπημένου σας προσώπου ακολουθώντας τις αμέτρητες ιδέες που θα βρείτε στο βιβλίο της Maggie Tisserand "Essence of Love: Fragrance, Aphrodisiacs and Aromatherapy for Lovers".

Πάνω από 50000 αντίτυπα έχουν πουλήσει τα βιβλία του Richard Alan Miller που στο βιβλίο του "The Magical and Ritual Use of Aphrodisiacs" δίνει λεπτομερείς πληροφορίες για την χρήση όλων των ειδών αφροδισιακών - βιοχημικών και ψυχοφυσιολογικών.


Και επειδή είναι γνωστό πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι, ένα αισθησιακό βιβλίο μαγειρικής που θα αναστατώσει τον ουρανίσκο σας και όχι μόνο...με τίτλο "Fork Me, Spoon Me: The Sensual Cookbook (Limited Edition)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου