Τα παιδιά θέλουν γονείς.

For English version click here: Children need parents

"Σε αυτές τις κοινωνίες αναπτύσσεται μια βαριά τάση αποσάθρωσης των ανθρώπινων δεσμών, που τείνει να μετατρέψει το κοινωνικό σώμα σε άμορφη μάζα ανθρώπινης σκόνης. Ένα τέτοιο πράγμα σίγουρα είναι πιο εύκολο να υφίσταται πολιτικό έλεγχο και ιδεολογική διαβουκόληση καθώς και να υποκύπτει στις δυνάμεις του καταναλωτισμού και του ψυχοδιανοητικού ελέγχου γενικότερα. Σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο, και η σχέση γονέων και παιδιών βρίσκεται στο στόχαστρο και πλήττεται με δύο κυρία όπλα: Απαξίωση της γονεικής λειτουργίας, που κορυφώνεται στο πόσο δυσκολεύονται οι γονείς να μεταδώσουν στα παιδιά τους την τέχνη του γονιού, το πρώτο. Και αποθέωση του παιδικού ναρκισσισμού, μέχρι να καθίσταται πυρήνας του life style ο εφηβόμορφος τρόπος ζωής, το δεύτερο.
Αυτό που τα παιδιά χρειάζονται, θέλουν και ζητούν (επαρκείς γονείς) δεν είναι κάτι μεταφυσικό, πρωτάκουστο ή εξωπραγματικό. Είναι στοιχειωδώς και θεμελιωδώς ανθρώπινο. Η δε εκπλήρωση αυτής της λειτουργίας μπορεί να είναι πηγή ύψιστης ηθική ανταμοιβής. Που είναι η αίσθηση γονεικής υπερηφάνειας. Γι' αυτό, όσο και αν κάποιοι μηχανισμοί φαίνονται να ισχυρίζονται το αντίθετο, το να είσαι γονιός που θέλει το παιδί σου, χωρίς φόβο και με κάποια τέχνη, γίνεται!"
Το παραπάνω κείμενο είναι αποσπάσματα από το βιβλίο "Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!" του Νίκου Σιδέρη. Είτε έχετε παιδιά είτε όχι, αξίζει να το διαβάσετε. Ανάψτε τον λύχνο, ρίξτε μερικές σταγόνες βασιλικό για μεγαλύτερη συγκέντρωση και μάθετε πως να μην φοβάστε να είστε γονείς!

Οι προτάσεις μου:

Το αιθέριο έλαιο βασιλικού έχει την ιδιότητα να αυξάνει την συγκέντρωση και την πνευματική διαύγεια. Προσθέστε μερικές σταγόνες στον λύχνο ή αναμίξτε μία σταγόνα με ένα κουταλάκι του γλυκού αγνό οργανικό αμυγδαλέλαιο και κάντε απαλό μασάζ στους κροτάφους.

Το βιβλίο "Setting Limits: How to Raise Responsible, Independent Children by Providing Clear Boundaries"  παρουσιάζει πολλές αποδεδειγμένες τεχνικές για να βελτιώσετε χωρίς καβγάδες και ψυχοφθόρες πρακτικές την κακή συμπεριφορά των παιδιών σας, να τα μάθετε να λειτουργούν αρμονικά με βάση τους κανονισμούς της οικογένειας και να τα βοηθήσετε να εξελιχθούν σε αυτόνομα, υπεύθυνα άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου